Under dopingsaken mot Therese Johaug var vi tre ganger på Nyhetskanalen/TV2 for å forklare hvorfor omverdenen var så skeptiske til hennes forklaring. Er du opptatt av målgruppeinnsikt kan det være mye å ta med seg fra denne saken. Blogginnlegg fra Jan Blichfeldt 1. november 2016:

Mye har vært ment og sagt i ”leppegate” – Therese Johaugs fortvilte kamp for å bli trodd på sin historie om en uforsiktighet

Hvorfor er det så mange som ikke tror på Johaugs forklaring? Svaret er enkelt og svaret er menneskelig: De tror ikke på henne fordi det passer dem bedre at hun blir dømt for doping.
Hvorfor forhåndsdømmer FIS-president Gian Franko Kasper henne til doping og og streng straff uten å ha sett på fakta i saken? Fordi det tjener ham best! Han kommer fra et land som har et ganske frynsete rykte for doping – også innen langrenn. Og så er han kanskje ikke så lite lei av disse masete nordmenn som i årevis har kritisert FIS for manglende engasjement i saken. Her kan han slå to fluer i en smekk: 1. Vise at han er helt i fronten i kampen mot doping, samtidig som han for gitt disse plagsomme nordmennene et takk for sist. Perfekt!
Hvorfor roper den svenske politiker og skuespiller Gert Fylking ”endelig” når han for første gang får høre om Johaugs dopingprøve? Fordi han har sett seg lei på at svenske håp har blitt forvist til fjerde og femteplasser av disse hersens norske jentene. Han har trolig lenge forfektet at det må ligge noe bak, noe som ikke tåler dagens lys. Derfor ”endelig!” Han jubler mao. over nyheten. Hva skal til for å endre hans innstilling? Ganske mye. Det er i dag godt dokumentert at vi velger den informasjon som støtter opp under de standpunkter vi allerede har inntatt. og det er Johaugs problem: De fleste utlendinger har en høne å plukke med Norge når det gjelder ski og når det gjelder doping.
Finnene har i årevis skumlet om at forskjellen på oss og dem er at de ble tatt. Kowalczyk, som i mange år har vært etter Bjørgen for hennes astmamedisin legger ut en spydig melding med bilde av dopmerkingen på salven.
Alle nasjoner med et mer avslappet forhold til doping benytter nå anledningen til å peke på Norge –”Se, det var det vi visste – dere er ikke noe bedre enn oss!”. Hvorfor? Fordi det tjener deres sak. De plukker de facts som støtter deres ”sannhet” og den kommer de nødig til å gi slipp på.
Hva betyr dette? At vi ikke kan vente oss mye sympati og forståelse fra utlandet, for de fleste har en høne å plukke med oss. Også lederen i FIS.
Så hva kan Johaug gjøre for å bedre sin sak? 
Det beste hun kan gjøre er å1.    Underkaste seg et strengere måleregime enn WADA krever slik at hun har blodpass og urinprøver med jevne mellomrom som dokumentasjon på at hun er helt ren2.   Fortsette å vinne renn på samme nivå som før
Da vil det bli veldig vanskelig for ”tvilerne” å holde fast ved mistanken om at salven var et forsøk på å skjule systematisk dopbruk. 
Den gode(?!) nyheten er at hun med dette har fått sjansen til å bli enda større enn tidligere. For nå vil langt flere følge med på henne når hun kommer tilbake. Det er en mulighet til å øke berømmelsen betydelig – selvfølgelig under forutsetning at hun er dokumentert ”ren” for ulovlige midler eller metoder.