Dette er et innlegg fra 30 august 2015 av Jan Blichfeldt etter at eier av Grand Café på Karl Johan i Oslo, Christian Ringnes antydet at Caféen kunne bli klesforretning. Vi tillot oss å tvile og har fått rett; stamrestauranten til såvel Henrik Ibsen som Edvard Munch og Kristianiabohemene, ville ikke bli lagt ned selv etter mange år med store underskudd. Nå kan det bli klesbutikk i stedet skrev Dagens Næringsliv på St. Hansaften 2015:

Nyheten gikk fra landsende til landsende og det var liten støtte å få. Likevel skjer dette. Hvordan er det mulig? Og er det klokt?
Bedriftsøkonomisk synes saken avgjort. Caféen har tapt penger i årevis sier Helge Krogsbøl i Pandox som er driverselskapet. At Pandox i tillegg eies av Eiendomsspar hvor Christian Ringnes er dominerende eier er egnet til forundre. For Eiendomspar/Christian Ringnes er de samme som kjøpte og pusset opp Ekeberg-restauranten til ny heder og verdiget. Skal han virkelig bli kjent for å ha lagt ned Grand Café? Byantikvaren vurderer fredning, men det gjelder kun maleriene og stedet de henger. Om det blir i en Hennes Mauritz-butikk er underordnet.
Førti årsverk sies opp forteller tillitsvalgte Tore Skjelstadaune fra Fellesforbundet. Og alt er skjedd ”etter boka”, så det er intet å gjøre.
Jeg tillater meg å tro at dette er et narrespill. Christian Ringnes vet hvilken verdi han sitter på. Han vet også godt at du ikke kan skille caféen og hotellet. Det er nemlig caféen som hovedbærer av Grands posisjon i folks bevissthet nasjonalt og internasjonalt. Og mest av alt som Ibsens stamsted – verdens nest mest oppførte skuespillforfatter (etter Shakespeare.) For hvor mange av hotellets internasjonale gjester var dette en avgjørende faktor for at de ville bo på Grand? Ganske mange skulle jeg mene! Sjekker en Tripadvisor så er hotellet på en lite flatterende 31. plass blant 86 rangerte hoteller i Oslo. Til sammenligning er  Continental (Theatercaféen) på en sterk tredje plass.
Grand Café er for øvrig langt høyere rangert av gjestene er hotellet. Caféen er blant Oslos 10% beste restauranter skal vi tro rangeringene på Tripadvisor. Hotellet er ikke en gang i øvre tredel av de vurderte. Med andre ord: Grand hotell har betydelig større imageutfordringer enn Grand Café.
Så hvorfor gjør Ringnes dette? Man skal vel ikke være særlig konspiratorisk anlagt for å gjette at dette er starten på en full oppgradering av Grand (som sårt trengs). Og denne oppgradering er ikke fullkommen uten en fungerende og (noenlunde) historisk bevart Grand Café. Men før det kan skje er det en del hindre i veien. Som ansatte og fagforeninger. Så hva gjør en da? Jo en jekker husleien for caféen så høyt at det blir umulig å tjene penger og dermed kan en uten bråk fra de organiserte stoppe driften. Kanskje blir det tomme lokalet leid ut til noe kortvarig (HM?) før det stenges for full renovering sammen med hotellet. Og om et år eller to(?) gjenoppstår begge i fordums prakt pluss litt til. Jeg tillater meg å glede meg.